Webhelp, lider mondial în domeniul BPO. Locul 1 în Europa și în top 10 furnizori globali de servicii externalizate

În  anul 2000, în România, doi antreprenori francezi, Olivier Duha și Frederic Jousset, puneau bazele unei companii inovative care facilita accesul la informația digitală, ce avea să devină, peste ani, grupul Webhelp.

Susținut de două fonduri de investiții de-a lungul timpului, Charterhouse și Kohlberg Kravis Roberts & Co. (KKR), 18 ani mai târziu, Webhelp se transformă și devine lider mondial în domeniul BPO, clasându-se pe primul loc în Europa și în top 10 furnizori globali de servicii externalizate.

Centrate în jurul experienței clienților, atât pe segment B2C cât și B2B, serviciile oferite de grup s-au diversificat de-a lungul timpului, trecând de la suport voce oferit preponderent companiilor franțuzești, la o ofertă multilingvă, omnicanal, cu o expertiză pe industrii, ce se adresează companiilor din întreaga lume.

Odată cu crearea echipelor de Strategie, R&D și Inovație, la portofoliul de servicii externalizate se adaugă și servicii complete de finanțare și management al plăților, vânzări, marketing, business transformation, development, analytics și nu numai.

Grupul Webhelp este astăzi prezent în 35 de țări, iar echipa sa de peste 50 000 de angajați este responsabilă de experiența a peste 500 de clienți instituționali, lideri în domeniile Telecom, Retail, Travel, Fashion sau e-commerce.

Compania asigură pentru clienții săi o transformare reală și durabilă a modelelor lor de operare, metodologiile sale având la bază date și analize aplicate, ce joacă un rol vital în activitatea sa de companie digitală.

Printre clienții Webhelp Grup se numără unele dintre cele mai progresive mărci dintre care: Amazon, Easy Jet, Bouygues Telecom, Vodafone, Valentino sau Marc Jacobs.

Astăzi, afacerea este condusă în continuare de cei doi fondatori, iar spiritul lor antreprenorial se ragaseste în toate structurile organizaționale ale companiei.

La Webhelp, angajamentul fată de transformare și imbunătătirea performanțelor prin gestionarea eficientă a relațiilor cu clienții presupune o atenție sporită acordată rezultatelor de afaceri, dincolo de indicatorii operaționali, depăsind cu mult limitele serviciilor tradiționale furnizate de alte companii.

Ceea ce contează cel mai mult pentru Webhelp este ceea ce contează cel mai mult pentru clienții săi: creșterea veniturilor, printr-o experiență fără egal oferită clienților și reducerea costurilor, fără a uita însă de fildelizarea propriilor angajați care asigură constant performata operațională.

Webhelp, consultant în tehnologie BPO digitală  

Poziția Webhelp, ca furnizor de tehnologie BPO, provine dintr-un obiectiv cheie: acela de a oferi clienților săi o soluție completă, ce integrează într-un mod optim valoarea adăugată umană și tehnologia adaptată fiecărui tip de business. Facilitarea tehnologiei face parte din propunerea să de Solution Design, fiind ea însăși un factor-cheie al succesului pe plan global.

Tehnologia de vârf nu trebuie întotdeauna să fie o nouă tehnologie-uneori este vorba despre instrumente pe care clienții Webhelp le-au folosit ani de zile. O parte din rolul Webhelp, ca partener de consultantă în tehnologie, se axează pe integrarea soluțiilor clienților. Dacă schimbările la scară largă nu se aliniază obiectivelor de afaceri ale acestora, Webhelp propune modele de  eficientizare a utilizării soluțiilor deja existente.

Anii de experientă în domeniul tehnologiei, în Solution Design și în managementul relației cu clienții au condus la crearea unei game de instrumente și soluții Webhelp care pot fi adaptate fiecărei afaceri. Astfel, partenerii care doresc să transforme modul în care utilizează tehnologia pentru a își deservi clienții, dispun de soluții gata de a fi implementate.

Pe de altă parte, dacă un partener are nevoie de soluții tehnologice care să opereze cu procesele curente, Webhelp are capacitatea de a le furniza și a  asigura o tranziție fără probleme.

România, referință pentru inovație și digitalizare în cadrul Grupului

În România, Webhelp devenea în 2010 primul angajator francofon. Apoi, bazându-se pe capacitatea de a furniza servicii omnicanal, multilingve și investind constant în digitalizare, devine primul hub digital și etalon în cadrul Grupului, cu peste 300 de angajați doar în departamentul Digital. Cei peste 2000 de angajați Webhelp România ce își desfășoară acivitatea în sediile din București, Iași, Galați și Ploiești, deservesc acum peste 30 de mărci dintre care pot fi menționate: Samsung, Sephora, Bouygues Telecom, Orange, Vodafone, NN și Eurostar.

În 2017, cu  un nou CEO la cârmă filialei locale, Raluca Leonte, proaspăt întoarsă în echipă după două mobilităti internaționale ca Internațional Business Consultant la Paris și Site Director la Lisabona, Webhelp România intră într-un  proces de transformare.

Change management-ul își face loc la nivelul tuturor structurilor, compania își ajustează strategia, lansează o divizie dedicată exclusiv jucătorilor de pe piață românească și demarează procesul de diversificare a gamei de servicii și de repoziționare pe piața BPO locală și globală.

Tranformarea digitală, inovația și dezvoltarea portofoliului de clienți locali devin componentele de bază ale strategiei Webhelp România, compania având capacitatea de a oferi fiecărui client local expertiză internatională și instrumente digitale adaptate nevoilor lor.

Finalul anului 2017 a adus primele confirmări că procesul de repoziționare Webhelp România, deși foarte ambițios pentru o piață concurențiala atât de puternică, este un succes : compania înregistra o creștere a cifrei de afaceri cu 5 milioane de euro și 240 noi angajați.

Trendul de creștere se păstrează și în 2018, Webhelp România generând o cifră de afaceri suplimentară de peste 3,5 milioane de euro, parțial susținută de dezvoltarea cu 50% a portofoliului de clienți locali.

Noi servicii de Market data research, Invoice & credit control, Knowledge & Risk Management, Business Transformation, Digital, Client Expectation Management, Invoice & Credit Management, Analytics și Business Controlling sunt lansate în anul 2018.

inovativă pentru a răspunde nevoilor clienților de pe piața europeană și de pe cea locală, din domeniile Travel, Retail, Telecom, Automotive, FinTech, Healthcare.

Pentru finele lui 2019, compania anticipează atingerea unei cifre de afaceri de 40 de milioane de euro și crearea a peste 500 noi locuri de muncă.

 

Leave a Comment