Leadership & Work/Life Balance - Contact Center Magazine

Leadership & Work/Life Balance

iulie 4, 2019 Contact Center Magazine Comments Off

Sau cum să ai o carieră de succes și viață Fericită, în același timp.

de Lucian Marin, Managing Partner @Marco Polo CEE

Am avut norocul și bucuria să lucrez cu oameni de Top în companii ca Danone, Coca-Cola, L’Oreal, Lavazza, Coty Cosmetics, Edenred.

Pe parcursul celor mai mult de 25 de ani de experiență, am lucrat în mai mult de 20 de țări, am întâlnit mai mult de 10 culturi de Companie, și am avut oportunitatea să cunosc îndeaproape lideri, cu caractere și vieți diferite.Azi, aș vrea să răspund la una din întrebările, sau așteptările pe care le avem, fiecare, în diverse momente ale vieții:

Poți fi un Leader cu o carieră de succes, și să ai și viață Plină, Fericită în același timp?

Mai exact, poți avea timp să te bucuri de amândouă?

Răspunsul meu e cam așa:

Poți, dar dacă ce faci este ce îți place, ce îți place este ce vrei să faci, și ceea ce faci o faci cu un rezultat foarte bun. Deci, “SweetSpotul” este de fapt interesectia dintre Interes/ Capabilitate și Rezultat.

În viața mea, leaderii pe care i-am întâlnit erau oameni foarte fericiți. Fiecare cu tipul lui de fericire. Unii cu o viață de familie, alții cu pasiuni de călătorie, alții cu pasiunea Vieții, a experiențelor noi. Dar fiecare avea ceva la care ținea mult, și care îi aducea energia de fiecare zi, motivația de a face, și a o face bine. Leaderii pe care i-am întâlnit sunt oameni cu defecte, cu frici, cu întrebări existențiale, dar Fericiți. Mai ales pentru că Jobul era parte integrantă din misiunea lor de viață, din aspirația lor către viitor, din contribuția lor personală la Umanitate.

Succesul lui Fred vine clar din autocunoastere, din aceste lucruri pe care le stie despre el, din cunoasterea valorilor proprii care devin un sistem de ghidaj, devin o măsurătoare a fericirii, devin o cale spre a fi fericit. Deci dacă vrei sa fii de succes, poti să începi prin a-ti întelege propriile valori, poti continua prin a descoperi, în mod authentic, ceea ce îti place să faci cu adevărat, ceea ce stii să faci si care, în acelasi timp, îti aduce rezultate palpabile, care te ajută să devii ceea ce îti vei propune.

Una dintre cele mai reușite povești de Viață Plină și Carieră de succes este Frederic Dumont-Danone. Fred, este tipul care și-a petrecut mai bine de 30 ani în aceeași companie. A lucrat pe aproape toate continentele, a lucrat cu mii de manageri și leaderi, a crescut generații întregi de oameni, pe care i-a format pentru viitor.

Cum a reușit Fred să fie de succes și să aibă o viață Plină?

A făcut întotdeauna ceea ce i-a plăcut. A investit întotdeauna în dezvoltarea lui personală, cu timp, proiecte, oameni pe care i-a adus lângă el să îi învețe sau de la care să învețe. A avut rezultate extraordinare, tot timpul, dar nu singur, ci prin echipa din care făcea parte, prin echipa pe care o construia. L-am întrebat pe Fred care sunt valorile lui. Răspunsul a venit super Repede:

Autenticitate, Simplitate, Bucurie și Proximitate.

Nu mai suntem în era Industrială, unde Fabrica era locul de muncă. Noua noastră Fabrică este mediul în care trăim, noii noștri “Șefi de tură” trebuie să aibă aceleași valori, pentru că munca noastră s-a schimbat. Balanța între Work/Life nu mai e dată de numărul de ore, ci de ce simțim că realizăm în viața noastră cu totul, de ceea ce vedem că reușim să schimbăm sau să aducem ca valoare în jurul nostru.

Jobul azi e mult mai mult decât “O tură de lucru”, jobul azi e locul în care învățăm, ne validăm visele, creștem, devenim ceea ce ne propunem.

Viață noastră are partea de Job și partea de Familie, Prieteni și Relații, însă noi suntem, sau am putea să fim “One”, dacă valorile noastre sunt respectate la fel, peste tot, dacă alinierea între ceea ce simțim, ceea ce vrem și ceea ce facem, în toate instanțele din viața noastră e în “ton” cu Valorile și Aspirațiile noastre.

 

Așa că, invitația mea către voi este : Find Your Values, Find Purpose, and You will find your balance!!

 

 

 

 

Author