Oameni pentru oameni – povestea extinderii Teleperformance

TeleperformanceZilele însorite de primăvară se trăiesc altfel la etajul al treilea al unei clădiri de sticlă, cu vedere spre Palatul Parlamentului. Lumina cade liniștitor în sala de întâlniri, mobilierul te îmbie să-ți deschizi sufletul, imaginația se joacă cu plăcile tip Lego de pe pereți.

Suntem în cel mai recent sediu al companiei Teleperformance, deschis în 2016, într-un efort rupt din basmele românești, cu oameni care muncesc cât o armată, care simt și știu că schimbarea stă doar în puterea lor și care împărtășesc aceleași valori.

Edmona Popescu, CEO-ul Teleperfomance, își reamintește parcursul evenimentelor cu emoția artistului căruia opera de artă i se dezvăluie pe măsură ce privește pânza goală sau bucata de material care așteaptă să fie transformată. Vizionarea spațiului a adus cu ea și confirmarea deciziei de achiziție, clădirea Green Gate din București oferind toate condițiile pe care compania și le dorea pentru această extindere. Aflăm că implicarea a fost unanimă, că investiția emoțională o depășește pe cea financiară, cu precădere în cazul Edmonei.

Ea întruchipează modelul autentic de evoluție profesională, parcursul în interiorul Teleperformance întinzându-se pe 13 ani. S-a angajat ca agent, a devenit rapid supervizer și de acolo limitele s-au diluat. Își cunoaște colegii pe nume, iese cu ei în pauze, le cunoaște poveștile și îi sprijină în fiecare demers. Interacțiunea umană nemijlocită și sinceră este credo-ul care a adus-o în acest moment în vârful companiei, de unde transmite aceleași valori angajaților noi și cu vechime.

S-a dedicat complet transformării spațiului de birouri achiziționat anul trecut, lucrând planurile de împărțire ale acestuia, alegând culorile și grafica materialelor de personalizare. Dincolo de respectat proceduri și implementat procese, de coordonat echipa care funcționa încă în sediul vechi, a supravegheat întreg procesul de amenajare. A ținut cont că accesibilitatea este un atribut esențial la locul de muncă și că ea trebuia raportată cu precădere la agenți, nu la management. A ales mobilierul, electrocasnicele și a contribuit la pregătirea sălilor de lucru, astfel încât rolurile în echipe să fie distincte, dar complementare și să asigure buna desfășurare a proiectului. Punctul culminant a fost atins de mutarea în noul sediu a echipei care lucrează pentru proiectul plasat în clădirea ultramodernă, cu certificat “verde”. În decursul a 6 ore, pe timpul nopții, toată aparatura necesară desfășurării proiectului a fost mutată din vechiul sediu și instalată pentru funcționare. Nu a lipsit planul de rezervă, însă reușita a fost de partea lor. Au urmat tururile ghidate în noul sediu, “on boardingul” cum l-au numit intern, acomodarea cu spațiile de lucru și cele comune, familiarizarea cu vecinii din clădire, furnizorii de mâncare din zonă și trucuri pentru prinderea unui loc de parcare în zonă.

Astăzi, la aproape un an, sălile de lucru sunt pline, oamenii concentrați dar zâmbitori, comunicarea decurge natural și clienții interesați de extinderea proiectelor.

Teleperformance“Panorama a fost senzațională în iarna densă pe care am traversat-o”, își amintește Edmona. “Totul în jur era alb, emana liniște și îți crea senzația unei libertăți, pe care zonele de business ultra aglomerate din capitală au pierdut-o. “Deja suntem în al patrulea anotimp petrecut în acest spațiu, și mă bucur să văd cât de bine s-au adaptat cu toții. Pentru că echipa de pe proiectul găzduit de acest sediu este multiculturală, observ cu câtă ușurință preferințele fiecăruia se manifestă în deplină armonie cu atmosfera generală. Colegii din țările nordice se orientează după soare, cei obișnuiți cu temperaturi scăzute își setează aerul condiționat în conformitate cu temperatura țării lor, dar toate acestea raportate la întregul grup.”  Confortul angajaților este un indicator de care compania ține cont, chestionarul cu peste 100 de întrebări care se completează anual (Employee Satisfaction Survey – Esat) fiindu-le de ajutor pentru a afla exact părerea lor despre spațiul de lucru.

Echipele rămase la sediul inițial și-au ajutat colegii care s-au mutat și au primit vestea extinderii cu bucurie. Își consideră sediul “acasă” și chiar dacă vin în vizită în clădirea nouă duc dorul spațiului aflat la doar 20 de minute de mers pe jos. De acel spațiu se simt legați inexplicabil și este cel care le aduce satisfacții profesionale și personale. A trecut, la rândul lui, prin numeroase metamorfoze și include spații de relaxare (un teren de sport adaptabil la numeroase activități), o parcare care devine loc de inițieri în mersul pe bicicletă sau role pentru copii și o grădină cu magnolii la care nu poți renunța fără nostalgie.

Edmona crede cu tărie că “omul sfințește locul”, că angajații sunt cartea de vizită a companiei și este teribil de satisfăcător să vezi cum se leagă prietenii între categorii extreme de vârstă. Cei sub 20 de ani, care colaborează pentru proiectul din clădirea nouă sunt exponenți tipici ai generației “millennials”, sunt extrem de relaxați, nerăbdători și dornici să exploreze, să acumuleze experiențe. Cei trecuți de 50 ani vin cu răbdare și înțelegere dar nu se lasă mai prejos în a-și arăta competențele tehnice care îi fac invidioși chiar și pe cei foarte tineri. Proba de foc pentru toti este timpul de asteptare a liftului. Chiar daca in cladire sunt disponibile 6 lifturi, timpul de asteptare care trece de 30 de secunde nu este pe placul celor sub 20 de ani. De aceea “slow down” devine mantra zilnica.

Caracteristicile clădirii țin totodată cont de o bună fluidizare a traficului și imprimă o stare de armonie. Apa din holul de la recepția clădirii care creează senzația de relaxare, plantele care împrospătează aerul, precipitațiile recoltate care le alimentează natural pe acestea sunt câteva dintre detaliile pe care le observi de la prima vizită în clădire. Au făcut obiectul de studiu al echipei Teleperformance și s-au bucurat că ele sunt în directă legătură cu acțiunile CSR ale companiei. Sunt cu toți “citizens of the planet” (cetățeni ai planetei) și organizează frecvent acțiuni de protejare a mediului înconjurător. Angajații participă la strângerea deșeurilor din diverse zone ale țării și fac acest demers cu entuziasm.

Energia pozitivă am resimțit-o inclusiv la intrarea în sala de apelare. Sute de oameni cu atenție sporită la interacțiunea cu clienții, care cu siguranță simt că operatorii zâmbesc în timpul convorbirii, că le înțeleg perfect neliniștile și solicitările și că vor face tot ce le stă în putință pentru găsirea soluției dorite. Văzându-i la lucru, îi simți încrezători, susținuți, bucuroși că sunt cu toți acolo, dincolo de competențele pentru care au fost selectați, de performanța pe care trebuie să o livreze zilnic.

Îi vezi zâmbind în pozele înrămate din holul de la intrarea în birouri, surprinse la aniversări, lansări de proiecte, acțiuni umanitare sau team-buildinguri. Cei care au văzut prezentările Edmonei Popescu la diverse conferințe dedicate domeniului customer care își amintesc emoția și căldura cu care vorbește despre oamenii din echipele pe care le coordonează, cât de bucuroasă este să împărtășească cu ceilalți această stare. Însă, dincolo de modele și rețete de succes, pe care nimeni nu le deține dar toți și le doresc, stilul de management al Edmonei este autentic, este irepetabil și realizat cu sufletul deschis, cu bucuria timpului petrecut împreună cu oameni, nu învățat și însușit din cărți.

“Industria nu funcționează doar cu reguli, procese, program fix. Este evident că ne-am robotizat, că uităm să comunicăm, că în goana după KPI financiare punem în umbră componenta umană. Nu pot să funcționez așa, sunt mereu disponibilă pentru discuțiile cu colegii din operațiuni, vreau să știu cum se simt, dacă ei sunt bine, dacă sunt mulțumiți. Am crescut împreună cu ei, este o relație pe care nu o pot surprinde dacă ar trebui să o pun pe hârtie.” Ascultând-o și văzând-o împreună cu angajații am înțeles că în Teleperformance relaționarea nu este mijlocită de ierarhizare, este directă, spontană și sinceră. Bilateral.

Ca să faci parte din echipa companiei trebuie să știi că ai la dispoziție varianta social media, unde pe pagina Teleperformance Romania ai posibilitatea să aplici la job pe chat. Acolo poți urmări acțiunile companiei și să te familiarizezi cu stilul lor deschis și flexibil. Bineînțeles, îți poți trimite CV-ul și pe adresa de e-mail recrutare@teleperformance.ro. Ține cont de faptul că poți realiza acest lucru în orice perioadă a anului, aplicațiile fiind arhivate și activate la momentul la care se extind proiectele existente sau apar unele noi.

Pune-ți în evidență personalitatea, demonstrează-ți competențele, listează performanțele care te evidențiază și ești cu un pas mai aproape de construirea carierei pe care o meriți. Teleperformance România este aici să te susțină!

Teleperformance, liderul mondial pe piața serviciilor externalizate de management al experienței cu clienții, dezvoltă în parteneriat cu companii importante din diverse industrii, strategii referitoare la relația cu clienții acestora, folosind multiple canale de comunicare. Compania furnizează rezultate superioare prin operațiunile de suport clienți, achiziții, suport tehnic, colectare creanțe, s.a. În 2016, aceasta a raportat venituri consolidate de 3.6 miliarde €.

Grupul operează 178.000 de stații de lucru, cu aproape 217.000 de angajați în 340 centre de contact, în 74 de țări și deservind mai mult de 160 de piețe. Acesta gestionează programe în 265 de limbi și dialecte, în numele marilor companii internaționale dintr-o mare varietate de industrii.

Misiune: La Teleperformance oferim o experiență remarcabilă a gestionării relației cu clienții, cu fiecare ocazie, ca urmare a pasiunii, angajamentului și a dedicației pentru excelență.

În acest sens, noi creăm oportunități și valoare atât pentru angajați cât și pentru clienți, comunități și acționari.

Valori: integritate, respect, profesionalism, inovație, dedicare

În România, Teleperformance și-a început activitatea în 2004 devenind în scurt timp lider pe piața locală. În prezent are peste 800 de angajați care vorbesc fluent italiană, franceză, spaniolă, engleză, germană, rusă, maghiară, poloneză, bulgară și ucraineană.

Premii:

  • 2011 – Best Large Call Center of the Year
  • 2012- Best Large Call Center of the Year & Best Call Center Manager of the Year
  • 2013 – Best Large Call center of the Year & Best Call Center Manager of the Year
  • 2014- Best Large Call Center of the Year
  • 2015- Best Large Call Center of the Year
  • 2016 – Best Large Call Center of the Year

Leave a Comment